Zvyšovanie úrovne kaviarenských služieb
11 junij 2019
Spoločnosť Segafredo Zanetti si zakladá na tom, že dohliada na kvalitu svojej kávy od jej pestovania až po výslednú šálku espressa.
Významný podiel na vytváraní slovenskej kávovej kultúry má tak Segafredo nielen vďaka distribúcii svojej kávy do reštaurácií, kaviarní a domácností, ale i vďaka svojej aktivite na poli vzdelávania.
Od roku 2017 prevádzkuje Segafredo na Slovensku Školu kávy – Scuola di Barista, v ktorej organizuje kurzy pre profesionálnych baristov. Škola kávy je určená najmä baristom, či už začínajúcim, ktorí sa svojmu remeslu len učia, alebo tým, ktorí už majú určité skúsenosti a chcú sa v príprave kávy zdokonaliť.
Kurzy v Škole kávy teda využívajú primárne kaviarne na školenie svojich baristov. Školu kávy si ale obľúbili i firmy, ktoré ponúkajú kurzy ako benefit pre svojich zamestnancov alebo ako teambuilding.Škola kávy je určená najmä baristom, či už začínajúcim, ktorí sa svojmu remeslu len učia, alebo tým, ktorí už majú určité skúsenosti a chcú sa v príprave kávy zdokonaliť. Kurzy v Škole kávy teda využívajú primárne kaviarne na školenie svojich baristov.
Školu kávy si ale obľúbili i firmy, ktoré ponúkajú kurzy ako benefit pre svojich zamestnancov alebo ako teambuilding. Škola kávy Segafredo – Scuola di barista sa nachádza v Prievidzi a v Bratislave.
Tento koncept sa stretol u zákazníkov Segafredo s úspechom, preto sa školiace centrá rozrástli na dve. Obe Školy kávy sú určené profesionálnym baristom partnerskej siete zákazníkov spoločnosti Segafredo.