Kurzy
Kurz Barista Professional
V našom baristickom kurze vám predstavíme kávu od jej úplného začiatku, teda od zrna až po finálnu šálku lahodného espressa.
Kurz Barista Professional sa koná v Scuola di barista – Škola kávy Segafredo v malej skupine a je určený pre profesionálov z oblasti gastronómie, ale aj všetkým milovníkom kávy z radov verejnosti. Je vedený profesionálnym certifikovaným baristom.
Budete mať k dispozícii profesionálne dvojpákové kávovary, kávové mlynčeky, dostatočné množstvo kávy a iných pomôcok potrebných na ich prácu.
V priebehu odborného, certifikovaného kurzu sa dozviete všetko potrebné a odnesiete si veľa rád a tipov, ako pripraviť skvelú kávu.
Obsah kurzu:
teoretická časť:
káva ako rastlina
história kávy
charakteristika kávy a jej druhy
pestovanie kávy
spracovanie kávy
praženie a balenie kávy
práca baristu, pravidlá, zásady
úloha a povinnosti baristu
správna príprava kávy
čo je espresso a jeho charakteristiky
kávové špeciality – receptúry
praktická časť:
nastavenie mlynčeka
ovládanie kávovaru a jeho princípy
správna príprava espressa
penenie mlieka, tvorba mliečnej emulzie
príprava cappuccina a iných kávových špecialít
starostlivosť a čistenie kávovej technológie
Na záver dostanete certifikát o absolvovaní kurzu.
Kurz trvá od 10.00 do cca 16.00.
Počet účastníkov: 5 – 6 osôb